Skip to content

Jouw voorbereidingstraject

Intakegesprek

We starten met een uitgebreid intakegesprek. We bespreken jouw motivatie om mee te gaan, jouw mentale sterktes, uitdagingen en fysieke conditie. Zo weten we wat jij nodig hebt als voorbereiding en tijdens de expeditie.

Fysieke en mentale voorbereiding

Iedere voorbereiding is hoogst individueel. Kom je nauwelijks toe aan sporten of sta je dagelijks in de fitnesszaal? Blijf je graag in jouw comfort-zone, of durf je alles aan?

In de aanloop naar de tocht bespreken we dit individueel met jou en kijken samen wat de ideale voorbereiding voor jou is.

De tocht is uiteraard fysiek en mentaal uitdagend, maar zeker haalbaar voor een gezonde volwassene. De boutade zegt: “de beste voorbereiding om met een zware rugzak in moeilijk terrein te stappen is met een rugzak in moeilijk terrein gaan stappen.” Een beetje flauw, maar je moet wel in staat zijn om dagen na elkaar 8 uur te stappen met een volle rugzak, ook op moeilijk terrein.

Voorbereidingstocht

We gaan samen op voorbereidingstocht in de Ardennen. Daar kan je meteen je conditie testen en werken aan je techniek op moeilijk terrein.

Tijdens deze stevige tocht van een volledige dag, liefst al met jouw rugzak en bergschoenen, leren we allemaal elkaar beter kennen.

‘s Avonds genieten we van een heerlijk diner bij kampvuur. Je kan daar blijven overnachten als je dat wilt.

Materiaal

Wij voorzien voor elke deelnemer professioneel en ultra-licht basismateriaal: kookgerief, een éénpersoonstent, een luchtmatras en een gepersonaliseerde slaapzak. Die laatste is na de tocht van jou. Als aandenken, maar hopelijk wordt hij nog veel gebruikt.

Je krijgt van ons een gedetailleerde paklijst met alles wat je daarnaast nog nodig hebt. Heb je alle nodige materiaal? Fijn, we kijken graag samen met je na wat er eventueel nog bij, af, of beter kan. Hoe dan ook, we adviseren je graag uitgebreid over schoenen, sokken, jas, rugzak, … en we spelen met plezier je persoonlijke bergsport-Jani. Als je dat wilt, gaan we met jou mee naar de bergsportwinkel. Je krijgt daar dan meteen een flinke korting op je aankopen.